Information

Låt oss presentera SkeKai.

Idéen till att skapa en förening relaterad till japansk populärkultur kläcktes av Elina år 2010, där en styrelse och en förening bildades. SkeKai var fött. Föreningen drevs på i några månader innan den tyvärr i princip lades ner och blev inaktiv.

2012 var ett bra år. Just efter vi hade haft vårt årliga ÅbyCon så kläcktes idéen att starta upp SkeKai på nytt, under en nygammal regi. Vi skred till handling och tog kontroll över föreningen igen där vi snart började att anordna träffar som vi tidigare gjort, där vi bland annat spelar spel, ser anime, fikar, lagar mat och liknande. Vi medverkade på Nordsken några månader efter, vilket visade sig vara väldigt lyckat då vi fick in väldigt många intresseanmälningar. Sedan dess har SkeKai växt oerhört och i dagsläget är vi över ett sextiotal medlemmar runt Skellefteå, för att inte tala om vår Facebook-grupp där vi är över 160.

Vi är oerhört stolta över hur SkeKai har växt, och vi har nyligen även introducerat konventet till SkeCon till allmänheten. SkeCon är ett konvent som är under tre dagar och som samlar det mesta som den japanska populärkulturen innefattar, men även lite till. Mer information om nästkommande event hittar ni på: SkeCon.se.

Våra medlemmar och besökare är vårt hjärta. Det är de som driver oss till att alltid försöka överträffa oss och gör våra träffar/konvent bättre. Det går knappt att beskriva hur glada vi är att just det vi gör är så uppskattat, på grund av er så känns vårt arbete inom föreningen värt 10x om.

SkeKai är en ideell förening som vill skapa en gemenskap i Skellefteå där folk med intresse för anime, manga och spel kan samlas och umgås. Vi anordnar träffar några gånger i månaden där vi bland annat ser anime, spelar spel, fikar, lagar mat och umgås. SkeKai träffarna är alltid helt drog- och alkoholfria.

Saker

Här kommer det finnas intressanta saker.

Valid XHTML 1.0 Transitional